10
Ap
Tehnologiile revolutionare ale industriei de climatizare
10.04.2014 11:39

Din ce in ce mai multe companii din toate ramurile industriei isi folosesc o mare parte din resurse pentru a-si optimiza produsele si serviciile astfel incat sa consume mai putina energie si sa reduca pe cat posibil influenta negativa a acestora asupra mediului inconjurator. Pentru producatorii de aparate de aer conditionat, asta inseamna sisteme mai eficiente si mai curate, care ofera mai multe beneficii.

P3 Kill A Watt este un gadget care va permite sa aflati cu exactitate cata electricitate consuma un singur aparat. Acesta este util in cazul aparatelor de aer conditionat mai vechi, pentru care specificatiile tehnice ale producatorului nu mai sunt de actualitate din cauza uzurii normale a oricarui aparat electrocasnic. Astfel, puteti afla cu usurinta daca aparatul dumneavoastra de aer conditionat a devenit un consumator masiv de energie de-a lungul timpului si daca este nevoie de reparatii, sau de un nou aparat.

Un nou tip de aparate de aer conditionat, creat de experti in energii regenerabile, rezolva cea mai mare problema a climatizarii: poluarea. Aceste aparate folosesc un deshidratant pentru a indeparta umiditatea dintr-o incapere fara a folosi energie electrica, si se bazeaza pe principiul ca temperaturile crescute sunt resimtite mai puternic atunci cand in aer este mai multa umezeala. Acesta este si motivul pentru care toate aparatele clasice de aer conditionat au functie de dezumidificare.

Tot un gadget de mare ajutor pentru eficientizarea consumului de energie electrica din orice locuinta este The Nest. Acest aparat creeaza tipare pentru preferintele dumneavoastra in materie de climatizare, si retine informatii precum intervalele orare in care nu sunteti acasa, temperatura dorita in fiecare incapere, cat de des ventilati locuinta, nivelul umiditatii si asa mai departe. De asemenea, aparatul monitorizeaza temperatura exterioara pentru a adapta functionarea aparatului de aer conditionat sau a centralei termice la aceste conditii. E lesne de inteles ca The Nest va ajuta sa economisiti energie si sa prelungiti durata de viata a aparatului de aer conditionat.

O tehnologie revolutionara pentru purificarea aerului dintr-o incapere a fost conceputa la Universitatea din Washington. Oamenii de stiinta de la Universitate sustin ca aceasta tehnologie distruge alergenii, microorganismele si particulele din aerul locuintei dumneavoastra. Spre deosebire de un aparat clasic de aer conditionat care strang toate aceste microorganisme in filtre, unde acestea se inmultesc, inventia expertilor din Washington le iradiaza, eliminandu-le complet. Este o veste buna pentru persoanele sensibile, care sufera de alergii sau care au un sistem imunitar deficitar.

Ingeniozitatea umana a dus la inventarea “acoperisurilor verzi”, care nu sunt nimic mai mult decat plante care cresc pe un strat de ingrasamant. Acestea conserva energia, reduc caldura emanata de asezarile urbane, cresc durata de viata a materialelor de constructii folosite pentru acoperisuri si au un aspect proaspat si placut. 

Comments


Datenschutzerklärung
Create your free website at Beep.com
 
The responsible person for the content of this web site is solely
the webmaster of this website, approachable via this form!